Magyar Deutsch English
 
Választható ajtó keretszínek


S méret M méret L méret XL méret
S méret M méret L méret XL méret

Mi az a kutyaajtó, macskaajtó?

A legtöbb magyarországi háztartásban a kutya és a cica kint tartott kedvencek. Vannak viszont olyan kisállat tartók, akik szeretik kedvencüket a lakásba maguk mellett biztonságban tudni. Az utóbb említett kisállattartók kényelme érdekében van igény és szükség ugynevezett kutyabejáró ajtókra kutyájuknak, cicájuknak. A lakásban tartott kedvenceink vagy az ajtó kaparásával vagy ugatással nyüszítéssel, nyávogással jelzik, hogy ki szeretnének menni a szabadba. Ami nem mindig a legjobb pillanatban vagy éppen napszakban történik. Annak érdekében, hogy lakásban tartott kedvencünknek ne kelljen percenként ajtót nyitogatni napközben, amikor mozgást vagy késztetést éreznek vagy akár éjszakánként felkelni az ágyból, hogy az ajtót nyitogassuk a négylábú barátunknak, szükségünk van egy kutyaajtóra. Ami nem más, mint egy kivágott rés az ajtón vagy falon, ahova előre legyártott, kerettel ellátott ajtót szerelnek. A mechanikus kutyaajtókon keresztül azok szárnyát vagy éppen szárnyait a kutyák és macskák az orrukkal megtolva tudnak ki vagy bejárni a lakásból. A mechanikus szerkezetű Plexidor kutyaajtók olcsóbbak, mint a Plexidor elektronikus kutyaajtók.

Festhetőek-e az ajtókeretek?

Igen, abban az esetben, ha ezüst színű kutyaajtót választ, akkor az ajtókeretek festhetőek. Először alapozóval át kell kenni, utána pedig a festékkel. Így olyan színűre festheti a Plexidor kutyabejáró ajtót amilyenre szeretné.


Hogyan végezhető el a Plexidor kutyaajtó beszerelése?


A Plexidor kutyaajtó egyszerűen beépíthető. Nagyon fontos, hogy beszereléskor figyelni kell arra, hogy teljesen függőlegesen és vízszintesen építsük be a kutyaajtót, mert különben nem fog optimálisan működni és hőszigetelni a kisállatajtó. A kutyaajtó házilag is beszerelhető. Minden szetthez tartozik egy sablon, melyet alkalmazva egyszerű a beszerelés.

Mi van akkor, ha az ajtóm nincs 5 cm vastag?

A Plexidor vastagsága adott 5 cm. Ebből vágni nem lehet, hisz ez teszi tartóssá szerkezetileg a kisállatajtót. Amennyiben az ajtó vastagsága nem éri el az 5 cm-t akkor ki kell a hézagot tölteni. Minden esetben meg lehet oldani a beszerelést. Ezt meg lehet tenni egy fa kerettel vagy a stadúr anyagból is akár. Amennyiben az ajtóban lévő betét ( stadúr ) 24 mm, akkor egy segéd kerettel tudunk egyszerűsíteni a beszerelésen. A segéd keret pontosan olyan vastag, amely a 24 mm-es stadúrral használva tökéletesen passzol. A segéd keret színe fehér vagy halvány barna.

Mekkora kutyaajtó kell?

Ennek a kérdésnek az eldöntése igen egyszerű. Meg kell mérni azt a rést a bejárati ajtón, amin kedvencünk kényelmesen befér. Ki kell választani a megfelelő méretű kutyaajtót a nyílásméret szerint. Akár fordítva is elvégezhetjük a műveletet. Azaz akkora résre nyitjuk a bejárati ajtót, amekkora a kutya méretének megfelelőnek ítélt Plexidor kisállatajtó bejárati nyílása. Ha ezen kényelmesen befér kedvencünk, akkor a jó méret ajtót választottunk. Fontos a megfelelő kutyaajtónál figyelembe venni kedvencünk életkorát. Növésben lévő kutyánál a kifejlettkori termetet vegyük alapul a kutyaajtó kiválasztásában. Bármelyik kölyök kutya ki tudja nyitni bármelyik méretű Plexidor kutyaajtót.

Kutyabejáró

A PlexiDor® nem hagyományos festést alkalmaz, hanem a festéket ráégetik a felületre a gáztűzhelyeknélalkalmazott technológiával. A PlexiDor® kisállat ajtók jelenleg 3 színben kaphatóak: fehér, ezüst és bronz (barna).


Garancia és jótállás

kutyaajtó Plexidor® USA Inc. 30 éve gyárt kutya- és macskaajtókat minden méretben, melyek akár ajtóba, garázsajtóba, falba is szerelhetőek.

A Plexidor® kutya- és macskaajtók tökéletes mérnöki munkával, minőségi alapanyagokból készülnek, hogy ezzel a lehető legjobbat nyújtsák: csendes, energiatakarékos, kedvenceink számára teljesen biztonságos.

Csak nálunk! 10 év garanciát vállalunk a Plexidoor kutyaajtókra.

kutyaajtó